Zero waste idéer till Fars Dag

Zero waste idéer till Fars Dag

Miljövänliga gåvor till pappa

Det kan vara svårt att köpa gåvor till män, och precis när du tror att du har hittat den perfekta presenten kan det senare bli en besvikelse att se det förbli oanvänt.

Här är några idéer som är bra för pappor och bra för planeten. Några fantastiska gåvor som inte producerar onödiga avfall och är miljövänliga.

Upplevelsegåvor

En upplevelsegåva innebär inte att du behöver leta efter ett äventyr som du behöver köpa för pengar. Det kan vara en grillfest eller en promenad i skogen; en cykeltur, en eftermiddag i eller vid poolen eller en stadsrundtur. Packa picknickkorgen , en termos med kaffe eller te och ni är redo att åka. Om ni inte vill gå på en lång utflykt, ta med honom på en promenad i stan, besök ett café. Att tillbringa tid tillsammans och njuta av naturen kan vara bra för själen.

En gåva i en glasburk

Du har säkert en tom burk hemma. Fyll den med naturgodis eller hemgjorda godbitar. Du kan fylla den med, nötter, hemlagad sylt eller din egen teblandning; lite kryddsmör eller kanske en grillkryddsblandning till pappa. Du hittar säkert en liten kartongbit och snöre hemma för att göra en fin etikett till presenten. 

Fair trade kaffe eller te

Om din pappa gillar te kan han koka sitt eget utan onödigt avfall. Du kan antingen testa göra egen teblandning till honom eller kan du köpa ekologiskt löste. Fyll en fin metallburk med teet, och komplettera med ett par återanvändbara tepåsar, pynta härligheten till sist med din egentillverkade grattiskort. Ju mer hemgjort det ser ut desto personligare blir det.

Jag har ett tips till kaffeälskande pappor också. Välj ett paket spännande fair trade kaffe och lägg till ett par återanvändbara kaffefilter.

Din pappa kommer på det sättet närmare en miljövänlig livsstil oavsett om han tidigare engagerat sig i miljöfrågor eller inte. Owaster Återanvändbart kaffefilter | 2-packOwaster Återanvändbart kaffefilter | 2-packOwaster Återanvändbar tepåse | 2-packOwaster Återanvändbar tepåse | 2-pack

Låt barnen skapa något eget

Oavsett ålder visar barnen sin kärlek genom dem saker de tillverkar. Hemgjorda gåvor, oavsett materiellt värde, estetik eller varumärke, är älskade av pappor. De läggs på en hylla där dem står för evigt för att beundras.

Kit för hår- och skäggvård

Min man är mindre öppen för nya saker. Han gillar enkla, praktiska och välbekanta produkter. Till slut lyckades jag få honom att prova schampo- och balsamkakor för hårtvätt. Han blev helt förälskad i det! Inte bara för att det är ett perfekt alternativ för traditionellt schampo som innehåller kemikalier och förpackat plastflaska, utan också för att det håller längre och en bonus även att han kan slippa åka till den folktäta och stressiga stormarknaden på väldigt länge för att köpa schampo. Ett sådan paket till fars dag passar även för en mindre van zero waster.

Hembakade kakor

Om du har tid, baka hans favoritkaka. Om du inte har tid eller inte känner dig hemma i bakverkets värld kan du gå till ett lokalt bageri för att köpa ett gott gourmetbröd eller småkakor. Glöm inte att ta med dig egen brödpåse för att slippa förpackningen!

Ge pappa något kunskap

Finns det något som din pappa skulle vilja lära sig? Det kan vara fiske, svampjakt, brödbakning, träsnideri eller varför inte fermentering. Det finns många spännande kurser att hitta även på nätet. Men man kan också tänka på mycket enklare saker. Du kan lära honom något nyttigt själv, till exempel hur han använder sin smartphone bättre eller programmerar sin tv. På så sätt kan ni tillbringa mer tid tillsammans

Växter

Du kan inte göra fel med en växtgåva. Om din pappa inte har gröna fingrar är det naturligtvis bättre att välja något mindre krävande. I vilket fall som helst kan detta vara en riktigt fin present. Särskilt om du kan få tag på en fin gammal kruka från en second hand-butik. 

Som du kan se finns det många möjligheter till en avfallsfri och miljövänlig fars dag.

 

Vad planerar du ge din pappa till fars dag i år?

Tillbaka till blogg